Родителската фобия за висока температура не е полезна за децата

Родителската грижа относно предотвратяването на висока температура у децата кара Американската педиатрична академия да направи изследване и да го озаглави „Висока температура и антипиретичност при децата“. Антипиретичното е нещо, което кара температурата да спада. Според педиатричната академия изследването идва в помощ на здравните специалисти и педиатри, които да образоват родителите относно високата температура при децата и фобията за висока температура.

Високата температура е следствие от повишаване температурните нива вътре в тялото. Нормалната температура на тялото е около 37 градуса по Целзий. Температура над 38 градуса по Целзий се смята за висока.

Температурата вътре в тялото се определя от тъй наречената контролна точка на температурата. Тази контролна точка се влияе от най-различни фактори като бактерийните инфекции например. Когато тази контролна точка се повиши тялото приема по-ниски температури (хипотермия). Организмът ни прави всичко възможно за да сработи с контролната точка и симптомите за висока температура са налице – чувство за студ, повишено кръвно налягане и треперене.

Продължава…

Вашият коментар